افتتاح بزرگترین نمایشگاه فناوری پیشرفته جهان

یک کارگر در سبیت


سبیت، بزرگترین نمایشگاه فناوری پیشرفته جهان، برای معرفی تازه ترین دستگاه های ارتباطی و مخابراتی با حضور گرهارد شرودر، صدر اعظم آلمان، در هانوفر آلمان افتتاح شده است.

موبایلهای نسل سوم، خانه های دیجیتالی و اینترنت پرسرعت از ویژگی های اصلی نمایشگاه امسال است. بیش از ۶ هزار شرکت، تازه ترین نوآوری های خود را در بیستمین نمایشگاه سبیت در معرض دید عموم قرار داده اند و انتظار می رود نیم میلیون نفر از این نمایشگاه دیدار کنند.

صنعت اطلاعات و ارتباطات به موتور رشد مهمی برای اقتصاد آلمان و جهان تبدیل شده است. آقای شرودر اعلام کرد آلمان برای احیای رشد اقتصادی به بخش فناوری پیشرفته اتکا کرده است.

شرکت کره ای سامسونگ قصد دارد با معرفی گوشی موبایل دوربین داری که وضوح تصویر آن به ۷ مگاپیکسل ارتقا یافته، توجه بازدیدکنندگان را در این روز جلب کند.

این گوشی موسوم به اس سی اچ-وی۷۷۰ برخی از خصوصیات دوربینهای عکاسی دیجیتالی تک لنز مانند قابلیت زوم دستی و نصب لنز واید یا تله را دارد.

بن وود، تحلیلگر شرکت آلمانی گارتنر، اعلام کرد که گوشی های دوربین دار احتمالاَ به صحنه قابل توجه رقابت شرکتها در این نمایشگاه تبدیل می شود.

وی به بی بی سی گفت: "این یک واقعیت کاملاَ شناخته شده است که دوربین بخش جدایی ناپذیر گوشی های موبایل شده و اکنون رقابت بر سر تقویت وضوح تصویر است. در این نمایشگاه تا حدودی بحث درباره این خواهد بود که کدام شرکت دوربین بهتری عرضه کرده است."

همچنین تاکید خاصی بر موبایلهای دارای قابلیت پخش موسیقی وجود دارد. آقای وود گفت: "در نمایشگاه ۳GSM در کن همه به سراغ موسیقی رفته بودند و موسیقی در سبیت نیز از محورهای بزرگ غرفه داران خواهد بود."

سونی اریکسون می خواهد در این نمایشگاه تلفن-واکمن دابلیو۸۰۰ خود را به رخ بکشاند که به تازگی معرفی کرد.

همچنین گفته می شود که موتورولا شاید گوشی های موبایل ROKR خود را به نمایش بگذارد که اولین گوشی دارای قابلیت اجرای نرم افزار موسیقی iTunes ساخت شرکت اپل است که به کاربران امکان پخش و خرید فایلهای موسیقی از اینترنت را می دهد.

اپل و موتورولا در اواخر سال گذشته اعلام کردند که در نتیجه دوستی دیرینه بین اد زاندر، مدیر اجرایی موتورولا و استیو جابز، رییس اپل، با یکدیگر متحد شده اند.

اکراه بزرگان

برخی تحلیلگران می گویند که چه بسا موتورولا عرضه این گوشی را تا هفته دیگر به تعویق بیاندازد و آن را در نمایشگاه CTIA در آمریکا در معرض دید عموم بگذارد که نشانه سردی علاقه شرکتها به سبیت خواهد بود.

آقای وود به بی بی سی گفت: "یکی از جالب ترین مسایل این است که نمایشگاه سبیت در حال افول است. بسیاری از بازیگران بزرگ نظیر نوکیا عقب نشسته اند و می گویند که شرکت فعال در این همه نمایشگاه بیهوده است. این می تواند آخرین سال بزرگ سبیت باشد."

سایر محصولات عرضه شده عبارتند از موبایلهای مجهز به تلویزیون که انتظار می رود با استقبال فراوان مواجه شود. شرکت ودافون قصد دارد یک نمونه از اولین گوشی های تلفن همراه را عرضه کند که می تواند برنامه های تلویزیون دیجیتالی را زنده نشان دهد.

اخیراَ اخبار زیادی درباره موبایلهای تلویزیون دار مخابره شده است. شرکتهای مخابراتی فرانسه در این زمینه بسیج شده اند، شرکت O۲ یک سیستم تازه را در شهر آکسفورد محک می زند و نوکیا می خواهد آزمایش مشابهی را به کمک یک شرکت رادیو و تلویزیونی فنلاند و شبکه های خصوصی به اجرا بگذارد.

سبیت همچنین می تواند جایگاهی برای معرفی فناوری دسترسی به داونلود پرسرعت (HSDPA) باشد که گفته می شود با موبایلهای نسل سوم به رقابت خواهد پرداخت.

این فناوری می تواند به کاربران امکان دهد فایلها را سریع تر به گوشی خود وارد کنند. مثلاَ آهنگی که در حال حاضر ظرف یک و نیم دقیقه دوانلود می شود، با HSDPA در ده ثانیه وارد گوشی شما می شود.

ال جی و سامسونگ گوشی های مجهز به این فناوری را به نمایش خواهند گذاشت و پیش بینی می شود این فناوری در سال آینده در آمریکا، اروپا و کره عرضه شود.

خانه آینده

علاوه بر این، اینترنت پرسرعت کماکان از جاذبه های بزرگ سبیت خواهد بود و تاکید شرکتها در نمایشگاه امسال حول تلفن اینترنتی می گردد.

گفته می شود تی-آنلاین، بزرگترین ارایه دهنده خدمات اینترنت در آلمان، نرم افزاری را برای تماسهای ارزان اینترنتی معرفی خواهد کرد تا با شرکت مادرش، دویچ تلکوم، به رقابت بپردازد.

سازماندهندگان سبیت همچنین در یکی از سالنهای آن، یک خانه دیجیتالی شامل ۲۷ ساختمان آشیانه مانند درست کرده اند تا نسل آینده خانه را به نمایش بگذارند.

گابریل دوریس از سازماندهندگان سبیت می گوید: "این خانه دیجیتالی که از موضوعات جالب توجه نمایشگاه خواهد بود، کاملاَ الکترونیکی و مملو از تجهیزاتی است که برای سرگرمی خانگی بکار گرفته خواهد شد."

سبیت امسال تا ۱۶ مارس در شهر شمالی هانوفر ادامه خواهد یافت.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


اعتراض به خبر فروش تجهیزات سانتریفوژ اورانیوم به ایران

عبدالقدیر خان

اظهارات شیخ رشید احمد، وزیر اطلاع رسانی پاکستان، مبنی بر اینکه عبدالقدیر خان، فیزیکدان پاکستانی و سازنده نخستین بمب اتمی برای این کشور، دستگاههای سانتریفوژ اورانیوم به ایران فروخته، خشم احزاب مخالف دولت را در مجلس پاکستان برانگیخت.

یک روز پس از اعلام این خبر از سوی شیخ رشید احمد، نمایندگان احزاب مخالف دولت اقدام او را "خوش خدمتی به آمریکا" خواندند و از رئیس مجلس پاکستان خواستند که این موضوع در مجلس به بحث گذاشته شود، اما این در خواست رد شد.

شیخ رشید احمد ضمن اعلام این خبر که عبدالقدیر خان دستگاههای سانتریفوژ اورانیوم ایران فروخته، هرگونه دخالت دولت پاکستان در این اقدام را رد کرده است.

دستگاههای سانتریفوژ برای غنی سازی اورانیوم و تولید سوخت اتمی به کار می روند اما در عین حال می توانند اورانیوم غنی شده مورد نیاز برای تولید جنگ افزار اتمی را نیز فراهم آورند.

ایران در حال حاضر بنابر تعهدی که به دولتهای بریتانیا، فرانسه و آلمان داده، کاربرد دستگاههای سانتریفوژ اورانیوم را متوقف کرده است، هرچند طرفین در مورد مدت زمان متوقف ماندن کاربرد این دستگاهها اختلاف دارند.

عبدالقدیر خان که به پدر بمب اتمی پاکستان شهرت دارد، بیش از یک سال پیش طی مصاحبه ای تلویزیونی اعتراف کرد که به دولتهای ایران، لیبی و کره شمالی برای تولید جنگ افزار اتمی یاری رسانده است و از آن پس تحت حصر خانگی قرار گرفت.

دولت پاکستان هرگونه دخالت در همکاریهای عبدالقدیرخان با دیگر کشورها را رد کرد اما در همان روزهایی که اعترافات عبدالقدیرخان مطرح شد، یکی از رؤسای سابق سازمان اطلاعاتی پاکستان گفت که امکان ندارد دانشمندان برجسته هسته ای این کشور بتوانند به اقدامی دست بزنند بدون اینکه مقامات امنیتی از فعالیت آنان آگاه شوند.

پرویز مشرف، رئیس جمهور پاکستان عبدالقدیر خان را مورد عفو قرار داد، هرچند وی از مقام مشاور دولت برکنار شد.

سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) طی گزارشی که ماه نوامبر گذشته به مجلس کنگره آمریکا ارسال کرد، ادعا کرد که پس از هفت سال زیر نظر گرفتن عبدالقدیرخان و شبکه ای که تحت نظارت وی فعالیت می کرده به این نتیجه رسیده که وی نقشه ساخت کلاهکهای اتمی در اختیار ایران گذاشته است.

شورای ملی مقاومت، شاخه سیاسی سازمان مجاهدین خلق که در خارج از ایران علیه حکومت این کشور فعالیت می کند و نخستین منبعی بود که حدود سه سال پیش وجود تأسیسات سانتریفوژ و غنی سازی اورانیوم را در ایران فاش کرد نیز ادعا کرده که عبدالقدیر خان در سال 2001 محموله ای از اورانیوم که با درجه بالایی غنی شده بوده در اختیار ایران قرار داده است.

همه این ادعاها تکذیب دولت ایران را در پی داشته است.

عبدالقدیر خان که در پاکستان قهرمان ملی به شمار می رود، بیش از بیست و پنج سال پیش نیز به ربودن طرحهای غنی سازی اورانیوم از کشورهای اروپایی متهم شده بود، هرچند هیچگاه برای این اتهام تحت پیگرد قانونی قرار نگرفت.

در دسامبر 2003 نیز روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به نقل از یکی از کارشناسان بریتانیایی که اوائل آن سال همراه بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از تأسیسات هسته ای ایران بازدید کرده بود نوشت که دستگاههای سانتریفوژ اورانیوم در ایران عیناً مشابه نمونه های اولیه دستگاههایی است که عبدالقدیرخان و دستیارانش با الگوبرداری از طرحهای اروپایی ساخته بودند.

نیویورک تایمز، دیگر روزنامه آمریکایی نیز همان زمان نوشت که دستگاههای سانتریفوژ اورانیوم در سال 1987 میلادی به ایران منتقل شده است.

پلیس مالزی، فوریه سال گذشته بر اساس اعترافات فردی از اتباع سری لانکا که خود را مشاور مالی عبدالقدیرخان معرفی کرده بوده، اعلام کرد که یک "ایرانی ناشناس" در اواسط دهه نود میلادی در ازای دریافت دو دستگاه سانتریفوژ از پاکستان، سه میلیون دلار به عبدالقدیر خان پرداخت کرده و این مبلغ به صورت وجه نقد در دو کیف دستی در آپارتمانی در شهر دوبی در امارات متحده عربی به عبدالقدیرخان تحویل داده شده است.

آن گونه که پلیس مالزی اعلام کرده، واسطه این معامله، قطعات سانتریفیوژ را از شرکتی به نام اسکوپ که به کمال الدین عبدالله، پسر نخست وزیر مالزی تعلق دارد، تحویل گرفته بوده است.

شرکت اسکوپ از هرگونه مشارکت در این معامله تبرئه شده و مدیریت این شرکت ادعا می کند که اطلاع نداشته است قطعاتی که فروخته بوده برای چه مصرفی بوده است.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

بوداهای بامیان چگونه به خاک نشست

یکی از دو بودای بامیان قبل از تخریب از سوی طالبان

یازده مارس، چهارمین سالگرد تخریب مجسمه های تاریخی بودا در بامیان افغانستان، به دست گروه طالبان است.

چهارمین سالگرد تخریب دو مجسمه تاریخی بودا در افغانستان، امسال هم توجه زیادی را به خود جلب نکرد و در مطبوعات، رادیو یا تلویزیون افغانستان، هیچ مطلبی در مورد این رویداد فرهنگی مهم تاریخ افغانستان منتشر نشد.

 

شریعتی که برخی از اعضای طالبان مدعی پیروی از آن بودند، هر گونه تجسم و تصویر انسان و حیوان را از مصادیق بت پرستی و شرک می دانست.

در تاریخ بیست و شش فوریه سال 2001 میلادی، شورای رهبری، شورای علما و دیوان عالی (استره محکمه) طالبان، به پیروی از فرمان ملا محمد عمر رهبر این گروه، دستور تخریب تمام آثاری را که به تعبیر آنها "غیر اسلامی" بود صادر کردند.

دو مجسمه بودا در بامیان و تمامی مجسمه های تاریخی که در موزه های کابل و دیگر شهرهای افغانستان نگهداری می شدند نیز می بایست بر اساس این فتوا نابود می شدند.

مخالفت جهانی

تکاپوی جهانی برای بازداشتن طالبان از تخریب آثار فرهنگی و تاریخی افغانستان به ویژه بتهای بودا در بامیان آغاز شد.

 

بوداهای بامیان (عکس از پاینده محمد)

کوفی عنان دبیر کل سازمان ملل متحد با فرستادن نماینده ویژه خود به کابل و قندهار، از سران طالبان خواست تا از تخریب این آثار صرف نظر کنند.

دبیرکل یونسکو، سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد، از سازمان کنفرانس اسلامی در خواست کرد که طالبان را متقاعد کند که از این تصمیم خود منصرف شوند.

رییس موزه مترپولیتن نیویورک نیز از رهبران طالبان خواست که به جای تخریب این آثار فرهنگی و تاریخی، آنها را به موزه های کشورهای مختلف بفروشند.

همچنین علاقه مندان و پیروان آیین بودایی در چند شهر آسیایی، در اعتراض به این تصمیم طالبان دست به تظاهرات زدند.

اما این فشارها، تاثیری بر عزم طالبان برای تخریب آثار و داشته های تاریخی و فرهنگی افغانستان نگذاشت و در حالی که رایزنی های جهانی برای متقاعد کردن آنها به صرف نظر کردن از این اقدام ادامه داشت، از نقاط مختلف افغانستان، توپ، تانک، مسلسل و مواد منفجره به بامیان، شهر مجسمه های تاریخی بودا منتقل می شد.

نخستین بار، وقتی طالبان مجسمه های موزه کابل را دیدند

وحید مژده، عضو کمیسیون حفاظت از میراث فرهنگی افغانستان در زمان طالبان و از مقامات وزارت خارجه این گروه بوده است.

 

بوداهای بامیان (عکس از پاینده محمد)

او که در کتابش با نام افغانستان و پنج سال سلطه طالبان، فصلی را به تخریب مجسمه های بودا در بامیان و مسایل پیرامون آن اختصاص داده است، می گوید اندیشه تخریب بتهای بامیان، زمانی قوت گرفت که برخی رهبران طالبان، برای نخستین بار، چند مجسمه را در موزه کابل دیدند.

آقای مژده می گوید: "یک کتیبه تاریخی در ولایت بغلان افغانستان به دست آمده بود که در آن، نام یکی از اجداد کنشکا (پادشاه افغانستان کنونی در دوره کوشانی) نوشته شده بود، از آنجایی که با مشخص شدن این نام، نقطه تاریکی از تاریخ افغانستان روشن می شد، وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان تصمیم گرفت از این کتیبه، طی مراسمی در موزه کابل پرده برداری کند."

به گفته آقای مژده، در این مراسم یک باستان شناس خارجی به نام نانسی دوپری هم حضور داشت که از به دست آمدن آثاری از وجود پنجاه هزار سال تاریخ زندگی در افغانستان سخن گفت و این موضوع، سران طالبان را حیرت زده کرد.

 

وحید مژده، عضو کمیسیون حفاظت از میراث فرهنگی افغانستان در زمان طالبان
وحید مژده، عضو کمیسیون حفاظت از میراث فرهنگی
 افغانستان در زمان طالبان و از مقامات وزارت خارجه
 این گروه بوده است.


وحید مژده می افزاید که دیدن چند مجسمه تاریخی در مراسم پرده برداری از کتیبه در موزه کابل، باعث شد که طالبان به این موضوع فکر کنند که آیا نگهداری از این گونه آثار از نظر شرعی مجاز است یا خیر.

اختلاف نظر بر سر تخریب بتهای بامیان

آقای مژده معتقد است که همه رهبران طالبان در تخریب آثار تاریخی افغانستان، از جمله مجسمه های بودا، هم نظر نبودند.

او می گوید: "بعضی از سران طالبان می گفتند اگر وجود این مجسمه ها بر خلاف شریعت است، چرا کسانی مانند سلطان محمود غزنونی که بتکده سومنات را در هند خراب کرد، بتهای بامیان را ویران نکردند، بنابراین به نظر آنها، در جایی که بت پرستش نمی شود، وجود آن مانعی ندارد؛ اما برخی دیگر معتقد بودند که در زمانهای گذشته مواد منفجره وجود نداشته است، پس حالا که چنین امکاناتی وجود دارد، باید این مظاهر بت پرستی را نابود کرد."

 

اما به گفته آقای مژده، از آنجایی که حرف آخر در هر زمینه را، ملا محمد عمر رهبر طالبان می زد، مخالفتها در این زمینه، به جایی نرسید.

تخریب بتهای بامیان: انتقام از جامعه جهانی

بوداهای بامیان (عکس از پاینده محمد)

نویسنده کتاب افغانستان و پنج سال سلطه طالبان همچنین معتقد است که تخریب مجسمه های بودا، در حقیقت نوعی دهن کجی از سوی طالبان در برابر کشورهای اروپایی و آمریکایی بود که آنها را در انزوا قرار داده بودند.

او می گوید: "طالبان بیش از اینکه به اجرای شریعت بیندیشند، به این فکر بودند که با از بین بردن بتهای بامیان، از جامعه بین المللی، سازمان ملل متحد و کشورهایی که آنها را به رسمیت نشناخته است، می توانند انتقام بگیرند، بنابراین، هر چه قدر تاکید جهانی بر حفظ این آثار بیشتر شد، طالبان هم بیشتر بر ازبین بردن آنها پافشاری می کردند".

و سرانجام "صلصال" و "شهمامه" فروریخت

سرانجام در روز نهم مارس سال 2001 میلادی، بعد از برگزاری نماز جمعه، نیروهای طالبان به روی مجسمه های بودا، آتش گشودند و دو شبانه روز به این کار ادامه دادند تا در شامگاه 11 مارس، از "صلصال" و "شهمامه" 1600 ساله، تنها دو حفره به ارتفاع 53 و 35 متر در دامنه هندوکش مرکزی افغانستان باقی ماند.

پیش از طالبان نیز، مجسمه های تاریخی بودا در بامیان افغانستان ضربه های فراوان دیده بود، چنگیز خان مغول در سال 1222، اورنگزیب در سال 1689 و عبدالرحمان خان در سال 1892 میلادی، هر کدام به نوبه خود برای تخریب این دو مجسمه تلاش کردند و بر پیکر آنها صدماتی وارد کردند؛ در جریان جنگهای داخلی مجاهدین افغان در آغاز دهه نود میلادی نیز مجسمه های بودا، از آسیب مصون نماند.

به باور برخی از کارشناسان، مجسمه های بودا در بامیان، اگر تا دیروز نمادی از دیرینه تاریخی در این سرزمین بود، امروز یادگار سالهای حاکمیت افراطگرایی مذهبی در این کشور است، حرکتی که جهان را تکان داد و یونسکو آن را وحشت فرهنگی نامید.

۶۹۱۰

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد